Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Hyundai KONA weer up-to-date met N-line

Auto

ALMERE - Hyundai heeft de KONA vernieuwd en lanceert daarnaast de geheel nieuwe, sportieve N Line. Spectaculair zijn de vernieuwingen niet. Ze zijn vooral bedoeld om de aantrekkingskracht van deze compacte SUV te vergroten.

De KONA speelt een belangrijke rol in de elektrificatiestrategie van Hyundai. Zo is hij al leverbaar als Hybrid en Electric. Nu komt daar ook een versie met slimme 48-volt mild hybrid-technologie bij.

Het design van de vernieuwde KONA oogt scherper, verfijnder, moderner en robuuster. Dat komt vooral tot uitdrukking in het nieuwe front, dat slanker en sportiever oogt. Hij is ook iets langer (+ 4 cm) geworden. In het interieur tilt Hyundai de connectiviteit, het gebruiksgemak, de technologie en de look & feel naar een nog hoger plan

Nieuw onder de motorkap is de 88 kW/120 pk sterke 1.0-liter T-GDI benzinemotor met 48-volt mild hybrid-technologie. Deze benzinemotor is ook verkrijgbaar met een slimme handgeschakelde iMT-zesversnellingsbak, die de motor bij gas loslaten los koppelt van de transmissie (vrijloopmodus) en zo brandstof bespaart.

In de KONA Hybrid is de 1,6-liter GDI-benzinemotor, gekoppeld aan een 6-traps DCT-automaat en een 32 kW/44 pk sterke elektromotor die zijn energie haalt uit een 1,56 kWh lithium-ion-polymeerbatterij.

N Line

Nieuw in de KONA is de extra sportieve N Line, die een opvalt door een opvallende voor- en achterbumper, frontspoiler, grotere luchtinlaten, een centrale in contrastkleur gespoten diffuser achter, twee sportieve uitlaatstukken en tweekleurige 18-inch lichtmetalen wielen. Ook het interieur heeft een sportieve touch met rode stiksels, met lichtmetaal afgewerkte voetpedalen en N-logo’s op de pook en stoelen.

De vernieuwde KONA zal in fases in ons land op de markt komen. Eind dit jaar is de 1.0 T-GDI mild hybrid de eerste. Begin 2021 volgt de KONA Hybrid en later in 2021 onthult Hyundai de vernieuwde KONA Electric.

De KONA 1.0 T-GDI heeft nu mild-hybrid technologie.

Het interieur van de N Line is mede dankzij de rode stiksels wat sportiever.

Peugeot 3008 verder verfijnd

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto