Niña Weijers tijdens de presentatie van haar boek. (Archieffoto: Maarten Feenstra)
Niña Weijers tijdens de presentatie van haar boek. (Archieffoto: Maarten Feenstra) maarten feenstra

Boek ‘Cassandra’ genomineerd voor Brusseprijs

Boekentips

ALMERE – Cassandra, het boek van schrijfster Niña Weijers over de Almeerse Cassandra is genomineerd voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek.

De vijfkoppige jury van de Brusseprijs stelde uit tweehonderd inzendingen een longlist van achttien boektitels samen voor de jaarlijkse prijs van het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Op die lijst staat ook Cassandra van Niña Weijers. Niña Weijers was de vierde gastschrijver voor Almere Verhalen. De schrijver raakte geïntrigeerd door het verhaal van Cassandra van Schaijk, haar verdwijning in 2007 werd nooit opgelost. Hoe meer ze zich vastbeet in het verhaal, hoe meer ze werd geconfronteerd met haar eigen rol als schrijver.

Shortlist

Op dinsdag 7 mei wordt de shortlist bekendgemaakt. De uitreiking van de Brusseprijs vindt zaterdag 15 juni plaats tijdens de Nacht van het journalistieke boek in de Rode Hoed in Amsterdam. De bekendmaking wordt live uitgezonden in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen op Radio 1.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto