Cassandra van Schaijk (Foto: politie)
Cassandra van Schaijk (Foto: politie)

Vanavond documentaire over Cassandra

112

ALMERE - NET5 zendt op vanavond, 23 maart om 22.00 uur een documentaire uit over de Almeerse Cassandra van Schayk die in 2007 dood gevonden werd. Haar dood is nog altijd een raadsel.

Het is zeventien jaar geleden dat het lichaam van Cassandra gevonden werd. Ook resteren dan nog drie weken voor de deadline verstrijkt waarin 100.000 euro wordt uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de mogelijke dader. De Peter R. de Vries Foundation heeft die beloning beschikbaar gesteld.
Het lichaam van het meisje werd in 2007 gevonden in de Noorderplassen. De politie was toen al een aantal weken naar haar op zoek, omdat ze na een avond stappen in discotheek ‘Eindelijk Weer’ niet was thuisgekomen. De zaak werd nooit opgehelderd.
Op de website van de Peter R. de Vries foundation staat dat de organisatie 100.000 euro uitlooft voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van de dood van Cassandra. Daarnaast wordt 10.000 euro in het vooruitzicht gesteld voor degene die de oude Nokia-telefoon van het Almeerse meisje kan overleggen aan de stichting. Om aanspraak te maken op deze bedragen dient de gouden tip vóór 10 april 2024 bij de Foundation binnen zijn.

Boek

De ‘cold case’ rond Cassandra staat de laatste maanden weer in de belangstelling, mede ook door de beloning die voor de gouden tip wordt gegeven. Bovendien verscheen in oktober het boek ‘Cassandra’ van schrijfster Niña Weijers. Dit boek maakt deel uit van de serie Almere Verhalen, waarin schrijvers een half jaar ‘writer in residence’ zijn. Weijers greep de dood van Cassandra aan als thema voor het boek.

De documentaire over Cassandra is zaterdag 23 maart te zien op NET5. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto