(Foto: AdobeStock)
(Foto: AdobeStock)

Arrestaties na vondst wietplantage en henneptoppen

112

ALMERE - De politie heeft dinsdag een hennepplantage en gedroogde henneptoppen aangetroffen in woningen aan de Eddastraat, de Jaap ter Haarstraat, de Iskurstraat, de Blekerstraat en een bedrijfspand aan de Remmingweg.

In samenwerking met de recherche en het OM werd een actie uitgevoerd, waarbij in totaal 12 kilogram aan gedroogde henneptoppen en 70.000 euro aan contant geld werd aangetroffen en in beslag genomen. Bij een nog in werking zijnde kwekerij werden 229 planten gerooid en vernietigd. 

Pillen en wapens

Bij de doorzoekingen werden tevens ruim 1000 vermoedelijke pillen harddrugs, meerdere slag- en steekwapens en een vuurwapen gevonden. Daarnaast werden twee personenauto’s en meerdere digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Arrestaties

Vier verdachten, in de leeftijd van 29 tot 36 jaar en allen afkomstig uit Almere, werden aangehouden. Drie van hen werden ingesloten voor aanvullend onderzoek naar hun betrokkenheid bij hennepkwekerijen.

Ondermijning

Het opzetten van hennepkwekerijen en het daarmee verdienen van illegaal verkregen geld is ondermijning. Grofweg betekent ondermijning de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. De kapper of het restaurant waar je nooit iemand naar binnen ziet gaan, de schuur of woning waarvan de ramen zijn afgeplakt, kortom zaken die niet pluis zijn.
Het gaat om fraude, witwassen, georganiseerde hennepteelt, heling, mensenhandel en ander vormen van criminaliteit. Activiteiten waardoor de maatschappij verzwakt en ontwricht. Hebt u het gevoel dat er iets niet klopt? Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel dan 0800 -7000.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto