Afbeelding
Almere DEZE WEEK

College denkt na over tijdelijke woningen voor leerkrachten

Algemeen

Door Robert Mienstra

ALMERE – Nieuwe leerkrachten willen wel werken in Almere, maar kunnen er niet wonen. Dat stelden een aantal partijen tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag waarop door de VVD het lerarentekort was geagendeerd. Wethouder Roelie Bosch (ChristenUnie) kwam met een mogelijke nooduitgang.

“Ik weet dat er in de raad verdeeld gedacht wordt om woningen met voorrang aan leerkrachten ter beschikking te stellen. Er zijn nog zoveel andere groepen die dat ook willen”, stelde wethouder Bosch. Toch overweegt het college een voorstel te doen om een deel van de te bouwen tijdelijke woningen apart te zetten voor leerkrachten. “Daar komt een raadsvoorstel voor”, aldus Bosch.

Verder zei Bosch dat het tekort tussen februari 2020 en februari 2021 met een derde is gedaald. “Bovendien zijn er vorig jaar 23 volledige betrekkingen aan zij-instromers aan het werk gegaan. Belangrijk is dat die goed begeleid worden, en daar moeten wel mensen voor zijn.”

Ook het anders organiseren van het onderwijs moet soelaas gaan bieden. “We kunnen bepaalde vakken door niet-leerkrachten laten uitvoeren”, zei Bosch, “daar gaan we na de zomer vol op inzetten.” Ook meldde de wethouder dat de uitstroom van leraren fors minder is geworden.

Koen Bokhorst van de VVD stelde ook nog aan de orde dat het moeilijk is voor gepensioneerden om weer aan de slag te gaan. “Niet iedereen is geschikt”, antwoordde de wethouder. “Besturen staan er wel voor open. Ook voor kleine baantjes van paar uur. Daar staat tegenover dat kinderen niet gebaat zijn bij veel gezichten voor de klas.”

(Foto: AdobeStock)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto