Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Hans van Dijk lijsttrekker ChristenUnie

Redactie

ALMERE – De leden van de ChristenUnie Almere hebben woensdagavond Hans van Dijk (59) unaniem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Van Dijk is nu al fractievoorzitter.

“Soms hoor ik wel eens, ook onder christenen, dat het toch beter is dat als je voor duurzaamheid bent of je bent ondernemer of vul zelf maar in het beter is om op een partij te stemmen die dat issue hoog in het vaandel heeft staan”, zei Van Dijk na zijn uitverkiezing. “U begrijpt daar ben ik het absoluut niet mee eens. Vanuit de bijbel heeft God ons een opdracht te geven om te zorgen voor wat ons is toevertrouwd. En dat betekent dat wij ons inzetten voor bijvoorbeeld duurzaamheid, als we in ranglijstjes kijken is de ChristenUnie zelfs het duurzaamst na de Partij voor de Dieren.”

Van Dijk is van mening dat er geen strakke scheidslijn meer moet zijn tussen coalitie en oppositie. “Het zou goed zijn als de partijen voor de verkiezingen al kijken of ze kunnen komen tot bijvoorbeeld een raadsprogramma voor de komende jaren met daarna wethouders die echt duaal bezig zijn en soms dan met wisselende meerderheden moeten werken. Daardoor krijgt volgens mij de inwoner meer vertrouwen in de politiek.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto