Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Donderdag nog tropisch

Algemeen

ALMERE - Juni presteert ver bovenmaats qua zomerweer en vooral de riante temperaturen gooien hoge ogen. Tot en met half juni ligt de gemiddelde temperatuur ruim twee graden boven de norm en de eerste junihelft is daarmee nog nooit zo warm geweest in Almere. Met een wat koeler vooruitzicht vanaf vandaag zal deze maand ongetwijfeld als warm de boeken ingaan straks.

Na een zeer warme woensdag belooft het op donderdag weer voluit tropisch te worden met hoogste temperaturen richting 35 graden regionaal. Almere zal de 32 graden wel halen.

Juni geeft weliswaar die warmte af, maar een kenmerk van de eerste zomermaand is ook dat het regelmatig snel instabieler kan worden in de atmosfeer. Donderdag tot en met het weekend vallen er regelmatig enkele onweersbuien. Op vrijdag en de dagen daarna is het aanmerkelijk minder warm met maxima die niet meer tot de 25 graden reiken. Wel blijft de atmosfeer zwoelwarm vanwege een hoge relatieve luchtvochtigheid. Nederland blijft voorlopig bivakkeren in het gebied tussen de zeer warme tropenlucht boven het Europese continent en de veel koelere oceaanlucht ten westen van ons op de Noordzee en de oceaan.

Het weerbeeld dat erbij hoort kenmerkt zich door inderdaad zo nu en dan een buienstoring, maar ook flinke zonnige dagdelen. De temperaturen blijven op een prima peil bewegen. Vrij milde nachten worden afgewisseld met dagdelen die gemakkelijk 22 of 23 graden geven. De neerslagsommen en - verdelingen zijn niet heel secuur aan te geven deze keer. Doordat de regen regelmatig uit kortdurende buien valt, kan er in Haven een bak water komen terwijl het in Muziekwijk nagenoeg droog blijft.

Weerman Marc Putto

Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 17, max. 30, wind zo. 3, neerslag 30% en zon 90%

Donderdag min. 18, max. 32, wind zo. 3, neerslag 85% en zon 85%

Vrijdag min. 16, max. 24, wind no. 3, neerslag 75% en zon 55%

Zaterdag min. 15, max. 22, wind w. 3, neerslag 65% en zon 60%

Zondag min. 14, max. 22, wind z. 3, neerslag 60% en zon 60

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto