Afbeelding
Almere DEZE WEEK

NachtVisie zet kunstwerken Beatrixpark in ander licht

Redactie

ALMERE – Gewapend met een zaklamp trokken kunstliefhebbers vrijdag- en zaterdagavond door het Beatrixpark. Onder de noemer NachtVisie organiseert de stichting Kunstambassadeurs een serie avondwandelingen langs de kunstwerken uit de Collectie Almere die in het park te vinden zijn. Een bijzondere ervaring, zo vonden de eerste deelnemers.

Almeerse kunstenaars zetten de kunstwerken in een ander licht met eigen interpretaties die de zintuigen van de bezoekers prikkelen. Zo kunnen de deelnemers ervaren hoe een kunstwerk smaakt, ruikt en klinkt. “Almere heeft vele kunstwerken in de openbare ruimte, waar mensen vaak aan voorbijlopen zonder er echt bij stil te staan. Met onze activiteiten willen wij mensen meer bewust maken van deze kunstwerken en hun verhaal”, vertelt Mark Wiechmann van de stichting Kunstambassadeurs.

Vanwege corona moest NachtVisie een aantal keren worden uitgesteld, maar nu kon het evenement dan eindelijk doorgaan. De beeldenroute voert langs de kunstwerken Entreepoort en Nimis van Pjotr Muller, Prometheus van Karien Vervoort en Present van Jerome Symons. Bij de kunstwerken zijn activiteiten van de Almeerse kunstenaars Noortje Braat, Vesna Dragojevic, Linde Gadellaa en Marcel Kolder & Mira Ticheler (CitySenses).

De komende wandeltochten zijn inmiddels uitverkocht, maar het evenement smaakt naar meer. “NachtVisie krijgt een vervolg. Er zijn nog genoeg andere kunstwerken en kunstenaars in Almere om een nieuwe route samen te kunnen stellen”, aldus Wiechmann. Kijk voor meer informatie op www.kunstambassadeurs.nl

Een sprookjeachtig tafereel bij het kunstwerk Nimis. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto