Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Koude nachten en overdag aangenaam zonnig

Algemeen

ALMERE - April is maar liefst vier graden te koud tot nu toe volgens het nieuwe temperatuurgemiddelde. Voorbije maandag vielen er nog enkele buien met sneeuw hetgeen niet heel bijzonder is. Vooral de nachten waren koud de afgelopen etmalen met flinke nachtvorst in het land.

Tijdens het tweede deel van de week blijven de nachten kil, maar overdag wordt dat ruimschoots gecompenseerd door het fraaie weer met vrij veel zon. De middagtemperaturen komen dagelijks op een iets hoger niveau uit. In de zon uit de wind is het zelfs aangenaam toeven. Op een beschutte plaats in de zon is het al snel een graadje of 20 in de middag.

Dit best mooie aprilweer hebben we te danken aan een flink hogedrukgebied waarvan het accent steeds meer boven Scandinavië komt te liggen. Om dat hoog heen stroomt met een droge noordoostenwind deels opgewarmde lucht richting de Benelux. De soms al krachtig schijnende aprilzon verwarmt de lucht overdag nog wat extra. Door deze vaak heldere condities kan het aardoppervlak de warmte van overdag ook weer snel kwijt in de avond. Prima buitenweer voor de nodige tuinwerkzaamheden is het, maar voor puik zeil/surfweer op de wateren rond Almere staat er nog net te weinig wind de komende dagen. Het aangenaamst zal het dus richting het weekend zijn met middagwaarden rond 15 graden.

Daarna lijkt het weer overwegend goed te blijven waarbij de kans op warmer weer groter kan zijn dan op overtuigend te koud weer. De regenkansen blijven waarschijnlijk gering tot het einde van de grasmaand. Al met al denk ik dat we uiteindelijk zullen uitkomen op een gemiddeld twee graden te koude aprilmaand als we de balans opmaken de dertigste..

Weerman Marc Putto

Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. -2, max. 9, wind n. 3, neerslag 10% en zon 55%

Donderdag min. -1, max. 10, wind no. 3, neerslag 10% en zon 65%

Vrijdag min. 1, max. 13, wind no. 3, neerslag 5% en zon 70%

Zaterdag min. 2, max. 14, wind no. 3, neerslag 5% en zon 75%

Zondag min. 3, max. 15, wind ono. 3, neerslag 10% en zon 75%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto