Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bizarre, illegale bomenkap in Lumièrepark

Algemeen

Door Robert Mienstra

FILMWIJK – Ronduit onthutst zijn bewoners van de Filmwijk. Aan de oever van het Weerwater bij de nieuwe Floriadebrug in het bos van het Lumièrepark zijn diverse bomen omgekapt en omgezaagd. Van de opbrengst zijn provisorisch zitplekken gemaakt en met het hout is vuur gestookt.

“Het is hier vaak een bende”, vertellen wandelaars die toevallig langskomen. “Laatst lag het hier vol lachgasballonnen en -patronen. Overal troep en blikjes.” Een van de wandelaars strijkt met zijn hand over de omgekapte bomen. “Dit is toch diep triest, dat je met een bijl en een zaag hier het bos in gaat. Het is zo’n mooi stukje natuur dat hier vernietigd wordt.”

Een omwonende vertelt dat het op die plek vorige week heel druk was. “Heel veel jeugd met harde muziek.” Een andere omwonende vindt het kappen ‘bizar’: “Je gaat dus bomen kappen om hier blijkbaar een feestje te vieren. Dit stuk bos lijkt wel een oerbos. Het is hier prachtig. Als dit zo doorgaat, blijft er niets meer van over.”

Wijkagent

De wijkagent van Filmwijk is op de hoogte van het kappen. “Ik heb de gemeente gevraagd hiervan aangifte te doen. Het is gewoon vernieling en zou zelfs opgeschaald kunnen worden naar een milieudelict. De politie surveilleert hier nu vaker. Ik roep iedereen die nadere informatie heeft over dit kappen van de bomen op om contact op te nemen met de politie. We willen graag getuigen horen zodat we de daders kunnen opsporen.”

Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Meldingen doen via www.meldmisdaadanoniem.nl kan ook.

De plaats delict in het Lumièrepark. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto