Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Buitenlokaal voor workshops en ontmoetingen in Lumièrepark

Algemeen

FILMWIJK – Good4Good en We-Make hebben een Buitenlokaal gerealiseerd in het Lumièrepark aan het Weerwater. “Het is een plek die door iedereen kan worden gebruikt voor workshops, vergaderingen en andere bijeenkomsten, maar ook gewoon een plek voor ontmoeting”, aldus initiatiefnemers Leonie van der Voort (We-Make) en Vesna Dragojevic (Good4Good).

“Wij houden ons allebei bezig met natuureducatie en hoe fijn is het om die lessen ook buiten, in de natuur te kunnen geven? Wij hadden daar zelf behoefte aan en wij ontdekten dat andere organisaties daar ook wel oren naar hadden”, vertellen Vesna en Leonie. Zij besloten het heft in eigen hand te nemen en bedachten een plan voor een Buitenlokaal. Hiermee werden zij één van de winnaars van de Floriade Parade, waarmee zij een financiële kickstart kregen om hun plan uit te kunnen voeren. “Daarnaast hebben we ook veel steun gekregen van andere lokale bedrijven zoals Handelsonderneming Henny Hogenberg, Brovas Group BV, Bouwmaat en stadgenoten die op een of andere manier een bijdrage hebben geleverd.”

Tafel van de toekomst

De Almeerse kunstenaar Erik Fakkeldij ontwierp een grote picknicktafel, waaraan ongeveer dertig personen kunnen plaatsnemen. Vesna en Leonie: “Het is een plek waar mensen en organisaties kunnen vergaderen, workshops kunnen geven en andere leuke, nuttige en leerzame bijeenkomsten kunnen organiseren. De tafel heeft een vorm van een letter T wat staat voor Toekomst. De tafel van de toekomst waar grote en kleine mensen hun visie op de toekomst kunnen ontplooien.” Good4Good en We-Make gaan er zelf gebruik van maken en ook CitySenses en KLEURinCULTUUR willen er lessen gaan geven. “Het Buitenlokaal kan gewoon kosteloos door iedereen worden gebruikt, ook gewoon voor een gezellige picknick. Dit Buitenlokaal is een cadeau voor de stad.”

Vrijwilligers

Het Buitenlokaal wordt op 21 juni feestelijk geopend. “Voor die tijd moeten nog twee bankjes gemetseld worden. Hiervoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Wie denkt te kunnen helpen bij het realiseren hiervan, kan contact opnemen met ons via onze Facebookpagina“, aldus Vesna en Leonie.

Mensen die het Buitenlokaal willen gebruiken om te vergaderen of les te geven, kunnen zich ook aanmelden via de Facebookpagina van Buitenlokaal.

Leonie en Vesna bij het nieuwe Buitenlokaal in het Lumièrepark, dat helaas al wordt ontsierd door graffiti. “We hadden gehoopt dat het wat langer onbeschadigd zou blijven.” (Foto: aangeleverd)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto