Afbeelding
Almere DEZE WEEK

PvdA start petitie voor behoud bewaakte fietsenstallingen

Algemeen

ALMERE – De PvdA Almere is een online petitie gestart om de drie bewaakte fietsenstallingen in het centrum van Stad te behouden.

Om te bezuinigen wil de gemeente de stallingen die bewaakt worden door medewerkers van de Tomingroep, sluiten. Zij worden vervangen door automatische poortjes. De werkopdracht wordt derhalve aan de Tomingroep teruggegeven. Voor de vijf medewerkers en tien parttimers wordt ander werk binnen de Tomingroep gezocht. Zij werken daar met een tijdelijk contract.

Geen draagvlak

De PvdA had al bezwaren tegen het plan toen de bezuiniging in de begroting werd aangekondigd. Volgens petitionaris Erik Theunissen, raadslid voor de PvdA, grijpt hij naar het middel omdat er in de gemeenteraad geen draagvlak was om de medewerkers te behouden. Nu het plan concreet is probeert de partij met een petitie de kwestie weer bij de gemeenteraad op de agenda te krijgen en zijn collega-raadsleden op andere gedachten te brengen. ‘Wij willen dat de bewakers blijven’, aldus Theunissen. ‘Het zorgt ervoor dat meer mensen hun fiets gebruiken en het is een perfecte werkervaringsplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.’

De petitie is hier te vinden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto