Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Lekkage zorgt al maanden voor beek bij Peter Sellershof

Algemeen

Door Robert Mienstra

FILMWIJK – Bewoners van de Peter Sellershof in Filmwijk hebben al maanden een mysterieuze lekkage bij de onderdoorgang van het hof. Sinds november stroomt het water langs een pilaar en vormt dan een beekje richting de hof.

De bewoners hebben al in november 2020 melding gemaakt van de lekkage, maar daar is nog steeds niets aan gedaan. “Je ziet hier overal roeststrepen op de pilaar”, zegt een bewoonster, “ik mag toch hopen dat niet het betonijzer aan het roesten is. In 2018 bestond de lekkage ook al, toen is het verholpen, maar dat bleek tijdelijk. In november begon het weer te stromen.”

Politie

Een paar weken geleden belde de politie bij de bewoners aan om hen te melden dat de lekkage ‘wel heel ernstig leek’. De bewoners werd aangeraden er meteen melding van de te maken. “Dat hebben we al meerdere keren gedaan”, zegt de bewoonster, “er is ook al een keer iemand van de Alliantie wezen kijken, maar die wist niet waar de lekkage vandaan kwam.” Opvallend is dat geen van de bewoners wateroverlast in huis heeft.

Alliantie

De Alliantie meldt desgevraagd dat “een huurder van ons een melding heeft gedaan van een lekkage in de poort waar hij zelf geen last van heeft in de woning. Wij bekijken vervolgens de lekkage en zoeken uit waar de oorzaak van de lekkage zit, dat onderzoek is nu gaande. De opzichter gaf aan dat dat in dit geval niet makkelijk te achterhalen is. Als de oorzaak in een koopwoning ligt, wordt de VvE aangeschreven. Als de oorzaak in een huurwoning ligt, verhelpen wij de lekkage. Dat is nu nog niet bekend. We hebben dus een aantal stappen te doorlopen om de lekkage te verhelpen.”

Voorlopig stroomt er in Filmwijk een ‘lommerrijk’ beekje. “Dat is wel ‘leuk’”, zegt de bewoonster, “maar je ziet ook dat het beton al maanden boven aan de pilaar afbrokkelt. Straks stort de hele boel hier in.”

De lekkage bij de Peter Sellershof in Filmwijk. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto