Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Even wat kouder eind van de week

Algemeen

ALMERE - Richting het weekend wordt het tijdelijk wat kouder in Almere met een noordoostenwind. Een hogedrukgebied richting Engeland krijgt een uitloper richting Scandinavië. De maand maart is al aan de frisse kant momenteel en heeft een actueel temperatuurgemiddelde dat ongeveer een halve graad lager ligt dan normaal.

Na de dinsdagse regen is het op woensdag wat droger, maar richting donderdag en ook donderdag overdag nog kan een laatste storing met enkele (winterse) buien langskomen. Daarna blijft het voor langere tijd nagenoeg droog en wordt het ook een stuk zachter. Eerst echter komen er nog twee koude nachten: die richting vrijdag en zaterdag. Het vriest dan enkele graden in de nacht terwijl de temperatuur overdag oploopt tot een graad of 6 of 7. Het aandeel zon neemt ook toe vanaf vrijdag in van origine droge en vrij koude lucht. Op zondag krimpt de wind weer wat naar noord of noordwest en wordt het via zee iets milder.

Rond het midden van de nieuwe week lijkt het hogedrukgebied wat meer uit te komen boven Frankrijk en het midden van Europa. Met een zuidwestelijke wind wordt het dan duidelijk zachter. Maxima tot zo’n 15 graden zijn dan wel haalbaar hetgeen overigens normaal is voor eind maart. De afgelopen jaren zagen we soms al maxima tot ruim 20 graden in het land.

Kaarten voor de middellange termijn, dus richting eind maart, laten nog steeds regelmatig noordelijke kou afzakken richting Europa. Of een deel van die voorjaarskou ook weer tot onze contreien kan doordringen is op dit moment nog niet te zeggen. Een langdurige zachte lentefase lijkt in ieder geval niet aan de orde tot begin april.

Weerman Marc Putto

Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 4, max. 8, wind n. 4, neerslag 30% en zon 45%

Donderdag min. 3, max. 8, wind n. 4, neerslag 80% en zon 35%ger,

Vrijdag min. 1, max. 7, wind no. 4, neerslag 20% en zon 65%

Zaterdag min. -2, max. 6, wind no. 3, neerslag 10% en zon 70%

Zondag min. 3, max. 9, wind nw. 3, neerslag 20% en zon 65%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto