Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Veelal droog en minder zacht

Algemeen

ALMERE - November is nu ruim drie graden warmer dan normaal. Door een wat minder zacht weerregime de komende dagen zal er nog wel wat worden afgesnoept van het thermische overschot, maar de slachtmaand van 2020 gaat sowieso als zeer zacht de boeken in.

Diverse langetermijnvisies geven aan dat ook december in grote delen van Europa een niet winterse maand gaat worden. Zelfs de hele winter zou veel te mild moeten gaan verlopen. Toch wordt het best nog wel even koud rond het weekend met vorst gedurende de nacht. Die maximaal twee vorstige nachten zijn begin nieuwe week haalbaar in Almere waarbij het in de buitengebieden van de stad uiteraard het koudst wordt (autoruiten krabben).

De dagtemperaturen nemen ook gas terug en komen uit rond 7 graden eind deze week. De wind gaat tijdelijk om naar oostelijke richtingen onder invloed van hogere luchtdruk.

Ten oosten van ons bouwt zich een hogedrukgebied op de komende dagen. Als gevolg van die hogere druk waait bij ons een oostelijke wind die vrij koude landlucht gaat aanvoeren. De ruimte voor overtuigende zonnige perioden is niet heel groot. Er zit vrij veel vocht in de lucht.

De regenkansen blijven klein tot pakweg 3 december. Alleen donderdag valt er wat regen samenhangend met een belegen storing die ons nog net even schampt. Een gevoelig kouder weerpatroon krijgen we dus en met middagwaarden van 6-7 graden zal het even wennen zijn

Ook dit jaar leverde november weer geen echt winterweer op, terwijl dit vroeger regelmatig wel lukte. Wellicht herinneren de wat oudere lezers november 1965 nog of november 1985? In 1985 had Almere al een lading sneeuwbuien voor de kiezen gekregen dezer dagen. Precies 35 jaar terug vroor het bijna twee graden overdag en was het onaangenaam mistig.

Weerman Marc Putto

Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 5, max. 10, wind z. 3, zon 30% en neerslag 10%

Donderdag min. 8, max. 10, wind var. 3, zon 30% en neerslag 60%

Vrijdag min. 3, max. 8, wind ozo. 3, zon 45% en neerslag 10%

Zaterdag min. 2, max. 7, wind o. 3, zon 55% en neerslag 5%

Zondag min. 1, max. 7, wind o. 3, zon 55% en neerslag 5%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto