Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Plannen voor appartementencomplex op plek The Lake

Wonen

Door Marcel Beijer

STAATSLIEDENWIJK – Projectontwikkelaar Integer Vastgoed heeft plannen voor een appartementencomplex aan de Willem Dreesweg, op de plek van partycentrum The Lake. Dit zalencentrum is al enige tijd gesloten vanwege corona en zal dan gesloopt worden. Donderdag is er een online informatieavond voor omwonenden.

‘De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het ontwerp van het woongebouw (…) nu is het moment om u het ontwerp van het nieuwe appartementencomplex te laten zien en van u te horen wat u vindt van het gebouw’, schrijft Integer Vastgoed in een brief aan omwonenden.

Op de plek van het centrum zou een appartementencomplex moeten komen met 61 woningen op negen etages onder de naam ‘Oasis City’.

Participatie

Eigenaar Sanjeev Sampat van Integer Vastgoed benadrukt dat zijn bedrijf zelf het participatietrajecten wilde opzetten en de bewoners nadrukkelijk meenemen in het proces. Zo staat op de site van Oasis City een agenda met momenten waarop informatie wordt verstrekt, kunnen omwonenden meepraten en is serieuze inspraak mogelijk. Dat begint komende donderdag met een online buurtinformatieavond. “Die hadden we aanvankelijk gepland in het zalencentrum’, aldus Sampat. Door de Corona-maatregelen is alles anders geworden en moeten we het wel online doen.”

Informatieavond

Tijdens de informatieavond worden bewoners op de hoogte gebracht van de te nemen stappen, het participatieproces. “We willen graag samenwerken met de buurt”, zegt Sampat. “We denken dat het complex nu al prima past binnen de omgeving. Het past goed bij de plannen die de gemeente heeft voor het Stationskwartier en waar ook al wat hogere gebouwen staan. Daarnaast hebben we rekening gehouden met schaduw en komt er een ondergrondse parkeergarage. Maar de input van omwonenden kan het project alleen maar beter maken.”

Informatie en participatie over het project is te vinden op deze site.

Een artist impression van Oasis City. (Aangeleverd)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto