Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Toproeiers Holland Acht weer begonnen met trainen

Sport

ALMERE – Na elf weken gedwongen rust vanwege de coronamaatregelen zijn de roeiers van de Holland Acht vorige week weer begonnen aan hun trainingen die moeten leiden tot Olympisch goud in 2021. Zoals bekend trainen de roeitoppers in Almere.

Wie dezer dagen dus post vat langs de Hoge Vaart kan de Holland Acht voorbij zien roeien. Voor de toproeiers was de gedwongen pauze niet funest, omdat de Olympische Spelen met een jaar zijn uitgesteld.

De roeiers hadden al twee weken eerder aan hun training kunnen beginnen, maar besloten ook hun vakantie in deze tijd op te nemen, zodat nu de focus weer helemaal gericht is op Tokio, volgend jaar.

EK Polen

De eerste serieuze krachtmeting voor de roeiers is in oktober als het EK in Polen op het programma staat, maar alles is onder voorbehoud. Als het coronavirus tegen die tijd weer om zich heen grijpt is een nieuwe gedwongen pauze niet ondenkbaar.

Tijdens een speciale persdag bij hun thuishonk bij roeivereniging Pampus lieten de roeiers weten dolblij te zien weer op het Almeerse water te kunnen trainen en het trainingsschema richting de Olympische Spelen in Tokio op te kunnen pakken.

De Holland Acht bestaat uit Aranka Kops (stuurvrouw), Björn van den Ende, Bram Schwarz, Jasper Tissen, Maarten Hurkmans, Mechiel Versluis, Robert Lücken, Ruben Knab en Simon van Dorp.

De Holland Acht tijdens het WK in Linz, vorig jaar. (Foto: Merijn Soeters)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto