Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse uitvinder komt met innovatie tegen verspreiding corona

Algemeen

ALMERE – In de strijd tegen het coronavirus zijn de Almeerse uitvinder Fred van der Weij en ondernemer Ivar van der Most de afgelopen weken bezig geweest met het ontwikkelen van een aantal innovaties die de verspreiding van het coronavirus tegen moeten gaan.

Uitvinder Fred van der Weij vertelt: “Om de strijd tegen het virus aan te gaan zijn er een aantal maatregelen die we kunnen treffen. Omdat er nog volop onderzoek wordt gedaan naar de overlevingstijd van het virus op oppervlaktes is het belangrijk dat we zoveel mogelijk maatregelen nemen die mogelijke verspreiding voorkomen.”

Deurklink

Kranen met draaiknoppen, deurhendels of lades kunnen wekenlang een bron blijven waar het coronavirus op achterblijft. In een organisatie of woning waar deze door verschillende mensen worden gebruikt is het daarom belangrijk om zorgvuldig met de hygiëne om te gaan. De oplossing ligt in een reeks producten die gemaakt zijn van o.a Copper 3D, een nieuw antimicrobieel materiaal waarop 99,99% van alle bacteriën, virussen en schimmels worden gedood. Het bedrijf komt daarom met een aantal producten die hier een bijdrage aan kunnen leveren. De producten zijn eenvoudig te gebruiken. Zo kan men bijvoorbeeld een normale deurklink openen en sluiten zonder je handen te gebruiken maar ook de toilet doorspoelen of aanbellen bij een huis.

3D print

Wereldwijd zijn de laatste weken veel initiatieven ontstaan waarbij 3D printers uitkomst bieden. APDS Development is al 30 jaar actief inAlmere en voelt grote betrokkenheid juist nu zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren. “In een zogenaamde 3D print farm kunnen heel snel dingen gemaakt worden. Zo ook die bescherming bieden tegen besmetting en verspreiding van het virus. Ons doel is om zoveel mogelijk van deze middelen te produceren en doneren aan ziekenhuizen en huisartsenposten die tekort komen,” aldus van der Weij.

Schenking

Het bedrijf schenkt het eerste deel van de beschermende middelen aan organisaties die zich daarvoor melden. Maar om op grotere schaal iets te kunnen betekenen zal er ook geld van buitenaf moeten komen. “Met de verkoop van de andere producten kunnen we de productie bekostigen. Het is een win-win situatie, we voorkomen verspreiding en helpen de zorgmedewerkers in de strijd,” laat van der Most weten.

Uitvinder Fred van der Weij en zijn 3D-printfarm. (Foto: aangeleverd)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto