Steven Belva sluit lezingenserie Polderperspectieven af

Wonen

ALMERE – De vierdelige lezingenserie Polderperspectieven wordt op woensdag 20 november afgesloten door landschapsarchitect Steven Belva.

In de lezingen van Polderperspectieven ligt de nadruk steeds op de relatie tussen bebouwing en groen. Vanaf de aanleg van de eerste stadskernen Haven en Stad proberen landschapsarchitecten betekenis te geven aan het stadslandschap binnen de meerkernige structuur van Almere. Met de opgave om in de nabije toekomst 60.000 woningen te realiseren, is de vraag hoe je vormgeeft aan die relatie tussen stad en landschap in Almere weer zeer actueel.

Principes

Steven Delva (DELVA Landscape Architecture / Urbanism ) zet in deze lezing zijn principes uiteen waarmee hij op verschillende schaalniveaus de wisselwerking tussen bebouwing en groen vormgeeft. Eén van die principes is een strategie ontwikkelen om vanuit het kleinste kavel binnen een gebied de vergroening van de stad op gang te brengen. Een ander principe is de organisatie van een businessclass rond groenprojecten waar binnen elke gemeentelijke sector en de verschillende stakeholders ieder hun eigen belang hebben.

Groen en landschap

Opgaven als versterking biodiversiteit en waterkwaliteit, economische draagvlak en betrokkenheid van de stakeholders krijgen daarbij gelijke aandacht. Groen en landschap zijn in elk project een onlosmakelijk onderdeel van het economisch model van de plannen. Aan de hand van projecten in bijvoorbeeld Gent (Groene klimaatassen), Rotterdam en Eindhoven laat Steven Delva zien hoe deze principes ook in Almere, waar hij onder meer werkt aan het Stationsgebied, toepasbaar zijn.

De lezing is op 20 november om 20.00 uur in voormalig Casa Casla aan het Weerwaterplein 3. Tickets kosten 3 euro en zijn te reserveren via polderblik.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto