Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Virtuoos nieuwjaarsconcert met bubbels in Goede Rede

Algemeen

HAVEN – De bekende countertenor Maarten Engeltjes opent op zaterdagavond 11 januari het nieuwe jaar in kerkcentrum Goede Rede met het nieuwjaarsconcert Virtuoso. Hij brengt wereldse cantates van Antonio Vivaldi en elk stuk is bijna een opera op zich.

Vivaldi’s cantates beleven de laatste jaren een revival. Behalve een groot vioolpedagoog moet hij ook een kundig zangleraar zijn geweest, want veel van zijn leerlingen werden later bekende operasterren. De virtuositeit van zijn opera’s en cantates zijn niet te versmaden.

Maarten Engeltjes wordt in de Goede Rede begeleid door drie musici uit zijn eigen barokensemble PRJCT Amsterdam. Naast de cantates van Vivaldi staan enkele pareltjes van Monteverdi en Cavalli en twee instrumentale werken op het programma. Na afloop van het concert wordt getoast op het nieuwe jaar met bubbels.

Het concert begint om 20.15 uur in de kerk Goede Rede aan de Kerkgracht 60 Kaarten kosten 16 euro en t/m 18 jaar 5 euro. Meer informatie en kaartverkoop via www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto