Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Schrijver Mario Withoud presenteert roman

Algemeen

ALMERE – De Almeerse schrijver Mario Withoud heeft afgelopen vrijdag zijn roman ‘Van Schokland Gekomen’ gepresenteerd. Wethouder Peter Schot van Lelystad overhandigde het eerste exemplaar aan voormalig Statenlid Bert Gijsberts, aan wie het boek opgedragen is.


De roman is een familiekroniek die start in 1825, als de vierjarige Anne te maken krijgt met een overstroming op het al zo armoedige Schokland. Alles wat ze heeft wordt door de golven verslonden. Bijna tweehonderd jaar later doorstaat Anneke in Lelystad heel andere worstelingen om het bestaan. Een ontmoeting met de Almeerse dichter Maarten Luger verandert haar leven en laat haar nadenken over haar afkomst en haar toekomst. Het is ook het verhaal van Flevoland, haar geschiedenis en die van de gemeentes.
In zijn toespraak liet Withoud weten dat de Noordoostpolder, Lelystad en Dronten ruimte en vrijheid bieden, maar vroeg hij zich ook af of Almere niet beter op kan gaan in Amsterdam. En, volgens Withoud, als kan dan de provincie Flevoland kan dan in een moeite door opgeheven worden, verdeeld worden over omringende provincies.
Het boek kost 14,95 euro en is te bestellen bij de uitgever via bestel@detwaalfdeprovincie.nl en uiteraard bij bol.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto