Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Opgewekte en welluidende kerstmuziek in Flevoziekenhuis

Algemeen

STAD CENTRUM – Voor de twintigste keer klonk in het Flevoziekenhuis het kerstconcert van de Flevo Ziekenomroep door de grote hal. De omroep organiseert dit concert elk jaar voor de patiënten van het ziekenhuis, afgelopen zaterdag kon wederom worden genoten. d

Door Harry Oberendorf

Zaterdag was de belangstelling zo groot dat er zelfs stoelen tekort waren. Muziekvereniging St. Hubertus vulde het eerste uur van het concert. Dirigent John Leenders leidde zijn orkest soepel door het pittige kerstprogramma. Muziekvereniging St. Hubertus speelde zaterdagavond voor de derde keer op één dag. Toch vertoonde het orkest geen spoortje van vermoeidheid tijdens het goed klinkend optreden. Hans Oldenburg blies op tenortuba een prachtige solo in ‘The Day You Sang This Song’.
Na St. Hubertus kwam het Shantykoor Almere. Het koor zong met flair ook Nederlandse volksliederen rond de Kerst. Fluitist Jan de Kleyn soleerde in een aantal stukken. Bariton Hennie de Vries presteerde in ‘Kerst in de Jordaan’ zelfs een triomfantelijke hoge G. Dirigent Patrick Lansbergen vergastte het enthousiaste publiek op ‘Christmas in Killarney’, een Iers kerstlied dat een heuse jig is, een huppelende volksdans. Het Shantykoor sloot het geslaagde concert af met ‘We Wish You A Merry Christmas’. De Flevo Ziekenomroep neemt deze wens graag over en wenst iedereen ook nog een voorspoedig Nieuwjaar.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto