Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Zelf de prijs bepalen bij Koning Kanjer

Algemeen

ALMERE – Met zijn bedrijf Koning Kanjer (www.koningkanjer.nl) slaat Johan Vanherle een nieuwe weg in op het gebied van online kopen. Koning Kanjer draait de gebruikelijke rollen om. “De klant vertelt wat hij voor het product wil betalen”, aldus Vanherle. “Koning Kanjer kijkt dan of dat gaat lukken voor die prijs.”


Het bedrijf is onderdeel van Vanherle Trading dat al sinds 2009 actief is. Johan Vanherle zag dat veel leveranciers met grote onverkoopbare voorraden bleven zitten door snellere technische ontwikkelingen en veranderende vraag. “Waarom zou een consument teveel betalen door een van tevoren opgelegde prijs?”, aldus Vanherle. “Laat een consument zelf bepalen hoeveel hij bereid is te betalen en zoek dan uit of dat mogelijk is. Veel leveranciers zijn namelijk bereid hun voorraad sneller te verkopen tegen een lagere prijs. Dagaanbieders en veilingsites schieten als paddenstoelen uit de grond, omdat consumenten prijsbewuster zijn geworden.”
Met vijftien verschillende aanbieders biedt www.koningkanjer.nl een breed scala aan producten. “We groeien sinds begin van dit jaar hard. We zijn in onderhandeling met partijen die het concept verder willen versterken.”
Het wordt, volgens Vanherle, tijd dat de consument bepaalt wat iets moet kosten en zeker niet teveel betaalt. “Almere is een prima stad om te beginnen: hier wil de consument niet te veel betalen voor een goede kwaliteit. Daarnaast blijkt dat de online bestedingen hier hoger liggen dan elders in Nederland.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto