Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘Stedenwijk wordt vuilnisbelt’

Algemeen

STEDENWIJK – De stoep rondom de ondergrondse glasbak en papiercontainer aan de Hoogeveenstraat lijkt steeds meer op een vuilnisbelt. “Op dinsdag wordt hier wekelijks het grofvuil opgehaald. Buurtbewoners zetten hier echter dagelijks allerlei afval neer en ook vanuit andere wijken wordt er afval gedumpt. In onze woning ruiken we de vuilnisstank”, aldus buurtbewoner Patrick Slijper.


Waar andere Almeerders hun afval moeten wegbrengen of moeten bellen voor een afspraak, wordt in de Stedenwijk-Noord wekelijks grofvuil opgehaald. Bewoners mogen het vuil bij de ondergrondse glasbak en papiercontainer neerzetten. “Dit is een afspraak tussen de gemeente en de woningbouwvereniging”, aldus Slijper. “Buurtbewoners zetten niet alleen grofvuil, maar echt allerlei afval zoals huisvuil hier neer. Ze doen dat echter niet alleen de avond voor de ophaaldag, maar zetten het gewoon de hele week neer. Het gevolg is dat het afval zich opstapelt en de hele week blijft liggen. Het gaat stinken en trekt ongedierte en ratten aan. Kinderen spelen in de naastgelegen speeltuin in de afvalstank.”

In elkaar geslagen

Slijper maakte melding bij de gemeente, woningbouwvereniging en de wijkagent. “De verantwoordelijke instanties wijzen alleen maar naar elkaar en doen er niets aan. De rotzooi blijft de hele week liggen. Ik heb zelf al een bordje opgehangen om mensen duidelijk te maken dat het grofvuil op dinsdag wordt opgehaald en dat het op woensdag ‘bakkendag’ is. Maar het helpt niks. Vorige week werd ik bijna in elkaar geslagen door twee mannen toen ik een opmerking maakte nadat zij afval vanuit de auto hier dumpten. Het is dat een buurman mij hielp want waarschijnlijk was het anders verkeerd afgelopen.”
Nicole Klockenbrink bevestigt namens de gemeente dat er in Stedenwijk-Noord met het bewonerscomité een afspraak is gemaakt om het grofvuil op een andere manier in te zamelen dan in de rest van de stad. “Dit betekent dat de bewoners elke dinsdag hun grofvuil kunnen aanbieden. Indien nodig handhaaft de gemeente op afvaldumping en voor het plaatsen van afval op andere dagen dan de ophaaldag. Daarnaast is de gemeente bezig met een aanpak in de wijk waarbij onze medewerkers een bezoek brengen aan alle bewoners van Stedenwijk-Noord om met hen het gesprek aan te gaan over de problematiek.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto