Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse loopt Nijmeegse Vierdaagse voor Parkinson Vereniging

Algemeen

ALMERE – De Nijmeegse Vierdaagse vindt deze week plaats. De Almeerse Ellen Weteringe en Els Stoffers lopen de vierdaagse mee voor de Parkinson Vereniging. De 100ste editie van de vierdaagse heeft voor de Parkinson Vereniging een gouden randje. Nooit eerder liepen er zoveel mensen mee voor Parkinson.


Ruim twintig deelnemers zetten zich tijdens het bekende wandelevenement voor de vereniging in. Samen hebben zij nu al bijna 15.000 euro opgehaald. Ook Almeerse Ellen Weteringe loopt haar kilometers tijdens de Vierdaagse voor de Parkinson Vereniging. “Ik ben lid van wandelvereniging Trim Slim en daar heb ik Els Stoffers leren kennen. Haar man lijdt al jaren aan Parkinson”, aldus Wetering. “Omdat Els vorig jaar werd uitgeloot en ik wel een startbewijs bemachtigde, heb ik mij in haar plaats aangemeld als sponsorloper voor de Parkinson Vereniging. Dit jaar lopen we wel samen.” aldus Ellen Weteringe, directie-assistent bij Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere. “Ik werk voor een maatschappelijke organisatie en nu kan ik mij ook nog fysiek inzetten om anderen te helpen”.
Het doel van de sponsorlopers is hetzelfde: aandacht vragen voor mensen met parkinson(isme) en zoveel mogelijk geld op te halen voor de Parkinson Vereniging. Geld dat gebruikt wordt om parkinson(isme) beter op de kaart te zetten, bijvoorbeeld door het vernieuwen van voorlichtings- en cursusmateriaal. “Ik vind het belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt om het ziekteproces te kunnen vertragen of helemaal te stoppen.”
Meer informatie: www.devierdaagsesponsorloop.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto