Wethouder gaat D66-afvalplan uitwerken

Algemeen

ALMERE - D66 stelt voor om de hoogte van de afvalstoffenheffing afhankelijk te maken van de hoeveelheid afval die iemand heeft. De wethouder heeft donderdagavond beloofd het plan verder uit te werken en te komen met een plan van aanpak.


“De discussie was nog niet helemaal gevoerd, maar er tekende zich al een kleine meerderheid af voor ons voorstel,” zegt D66-raadslid Martine van Bemmel. “Doordat de wethouder ons voorstel nu samenvoegt met zijn eigen voorstel, hoop ik dat die meerderheid groter wordt. Met zo’n belangrijk onderwerp als dit, is dat beter voor het draagvlak.” Na het zomerreces komt de wethouder terug met het vernieuwde voorstel.
De gemeenteraad neemt in de tweede helft van 2017 het besluit of het afvaltarief wel of niet afhankelijk wordt van de hoeveelheid restafval. “Door naar de hoeveelheid restafval te kijken wordt het systeem eerlijker. Mensen die weinig afval hebben zoals eenpersoonshuishoudens of mensen die hun afval goed scheiden worden hiervoor beloond en krijgen geld terug. Nu betaalt iedereen hetzelfde bedrag. Dat bedrag blijft met dit oude systeem zo hoog omdat er nog steeds mensen zijn die hun afval niet scheiden,” zegt Van Bemmel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto