1,2 miljoen euro voor Floriade-onderzoek

Algemeen

ALMERE – Hogeschool CAH Vilentum ontvangt bijna 1,2 miljoen euro uit het Fonds Verstedelijking Almere voor het versterken van het toegepast onderzoek op het gebied van Growing Green Cities/Floriade. De school krijgt dit geld voor de komende vijf jaar.


De hogeschool kan hierdoor de onderzoeksfaciliteiten substantieel uitbreiden met een tweede lectoraat, drie promovendi en een buitengewoon hoogleraar, aan te stellen bij Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Met deze en andere partners zal het onderzoeksprogramma worden uitgevoerd, waarbij grootstedelijke vraagstukken op het gebied van voedsel, leefstijl en een gezonde, groene omgeving centraal staan. Hiermee wordt wat kennis betreft een belangrijke stap gezet op weg naar een toekomstige Flevocampus. Het onderzoeksprogramma heeft een totale looptijd van vijf jaar.
Het rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere werken samen aan het programma Almere 2.0. Via het Fonds Verstedelijking Almere investeren zij in de verdere ontwikkeling van Almere.
Vanaf 1 september gaan CAH Vilentum en Stoas Wageningen Vilentum Hogeschool verder onder de naam Aeres Hogeschool.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto