Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Memorial Race Day voor omgekomen broers MH17

Algemeen

ALMERE – Op 17 juli 2014 stortte een vliegtuig van Malaysia Airlines-vlucht neer in Oekraïne nadat het was geraakt door een luchtdoelraket. Alle 298 mensen aan boord kwamen om het leven. Daar waren ook de Almeerse broers Shaka (19) en Miguel (11) Panduwinata bij. De familie richtte een stichting op, waarvoor zaterdag 23 april voor de tweede keer een ‘Memorial Race Day’ is bij Kartcentrum Lelystad.


Het waren ook leden van Kartcentrum Lelystad die een stille tocht door Almere met twee karts begeleidden, vlak na de ramp.
Miguel was een veelbelovende kartracer en racete bij Kartcentrum Lelystad. Zaterdag 23 april staat daar in het teken van de stichting ‘MH17 Shaka en Miguel Dreams can come true’. De oma van Shaka en Miguel, Yasmine Calehr, is betrokken bij de organisatie van de Memorial Race. “De opbrengst van de races en de evenementen die er dit jaar bij komen, zoals Indonesische eettentjes, Indonesische dansen, een bamboeorkest en de aanwezigheid van de Indonesische ambassadeur, gaan naar de stichting ‘MH17 Shaka en Miguel Dreams can come true’. Met die stichting willen we het mogelijk maken dat ook onbemiddelde, getalenteerde jonge mensen in Indonesië een universitaire studie kunnen volgen. De dromen van onze kinderen zijn voor altijd vernietigd maar op deze manier proberen wij de dromen van anderen waar te maken.”
De stichting geeft studiebeurzen aan jongeren in Indonesië die dat niet kunnen betalen zodat ze kunnen studeren. Hiermee hebben ze meer zicht op een beter leven voor hen en hun families.

Kinderen mogen mee-racen

Iedereen is welkom om bij de sponsordag aanwezig te zijn. Toegang is gratis. Kinderen die het karten eens willen proberen kunnen voor 10 euro 30 minuten op het parcours rijden.
De middag start vanaf 13.00 uur. Er zijn meerdere races, optredens van muziek- en dansgroepen en hapjes. Kijk voor het programma op www.mh17dreamscancometrue.org

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto