Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Vrije School voor Voortgezet Onderwijs wil starten in 2017

Algemeen

BUITEN - In het schooljaar 2017-2018 moet in Almere de Vrije School voor Voortgezet Onderwijs van start gaan. De initiatiefgroep voert deze week gesprekken met het OVC en Buitenhout College. In maart is er een gesprek met wethouder René Peeters.


Pauline Meijer van de Initiatiefgroep VVO-Almere is blij met de ontwikkelingen. “De vraag naar Voortgezet Vrijeschool-onderwijs in Almere groeit namelijk enorm. De basisschool Raphael in Muziekwijk is op dit moment de enige Vrije School in Almere. Dit jaar is er een leerlingentoename van 10 procent. 240 ouders hebben inmiddels al een intentieverklaring getekend dat ze voor hun kinderen ook graag voortgezet onderwijs in Almere willen.”
Voor Voortgezet Vrijeschool-onderwijs wijken leerlingen nu uit naar andere steden. “Het zou voor deze leerlingen goed zijn als ze in Almere naar school kunnen. Op een Vrije School mogen leerlingen worden wie ze zijn. Lesstof is ook ontwikkelingsstof. Die gedachte houdt niet op bij de basisschool. Ook voor het brede onderwijsaanbod in Almere zou dit goed zijn.”
Deze week worden gesprekken gevoerd met het Oostvaarderscollege en Buitenhout College. “De school kan dan fungeren als moederschool waarvan we lokalen huren”, aldus Meijer. “We koersen op een opening in het schooljaar 2017-2018.” In maart wordt overleg gevoerd met onderwijswethouder René Peeters.
Geïnteresseerde ouders kunnen meer informatie vinden op de website www.vvo-almere.nl of op de Facebookpagina VVO Almere.

Tanja Jess

De Almeerse actrice Tanja Jess vroeg vorige maand in de uitzending van het internet-programma Tafel op 2 aandacht voor de VVO Almere. Zij vroeg, verkleed als bruid, schooldirecteuren ten huwelijk. Dat aanzoek lijkt nu vruchten afgeworpen te hebben.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto