Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Flevolandse kunstenaars gezocht

Algemeen

ALMERE - De inschrijving voor de Tour of Art Flevoland 2016, voorheen Atelierroute Lelystad, is gestart. Veel Flevolandse kunstenaars hebben inmiddels via de mail de uitnodiging ontvangen om in te schrijven. Maar ook Flevolandse beeldend kunstenaars, die geen bericht hebben ontvangen, worden van harte uitgenodigd om in te schrijven.


In 2015 vond de eerste Flevoland brede editie van Atelierroute Lelystad plaats. De nieuwe opzet, kunstenaars uit heel Flevoland in plaats van alleen uit Lelystad, en meerdere kunstenaars per locatie, blijkt zeer te zijn gewaardeerd door deelnemers en bezoekers. Het gemiddelde waarderingscijfer dat de bezoekers aan het evenement gaven was 8,4. Een resultaat waar de organisatie zeer tevreden over is.
Deze zeer positieve waardering kon voor de organisatie, Stichting Culturale, maar tot één conclusie leiden: we gaan door op de ingeslagen weg! Dit betekent wel, dat de naam van het evenement, Atelierroute Lelystad, de lading niet meer dekt. In de nieuwe opzet, waarbij er nog meer geclusterd wordt, ook op door bedrijven en andere organisaties beschikbaar gestelde locaties, wordt nog minder dan de laatste jaren al het geval was, deelgenomen in ateliers. En het evenement blijft weliswaar in Lelystad plaatsvinden, maar belangrijker is dat de naam duidelijk maakt dat er kunst uit heel Flevoland te zien is. Om dat te benadrukken heeft het evenement een nieuwe naam gekregen: ‘Tour of Art Flevoland’, waarbij ‘tour’ naast route ook rondgang betekent. De Tour of Art Flevoland biedt bezoekers een rondgang langs Flevolandse kunst.
Flevolandse beeldende kunstenaars kunnen zich inschrijven op: www.atelierroutelelystad.eu. Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 4 maart. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto