Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Harley-pieten verrassen kinderen van minima

Algemeen

LITERATUURWIJK - Vanuit de Literatuurwijk stapten stoere Harley-pieten afgelopen vrijdag op hun motor. Ze kregen opdracht van Sinterklaas om cadeautjes te brengen - juist naar kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben.


De Almeerse Stefania Costantini uit de Godfried Bomansstraat nam het initiatief tot de pietenactie. “Een aantal weken geleden was ik het speelgoed van mijn kinderen aan het filteren. Een heleboel speelgoed gebruiken ze niet meer. Ik wist niet zo goed wat ik met het afgedankte speelgoed zou moeten doen. Het is te mooi voor de vuilstort en als ik het wegbreng naar de kringloopwinkel dan wordt het in hun winkel gezet en moeten mensen ervoor betalen. Ik wilde het graag gratis weggeven.”
Toen dit verhaal werd doorverteld op de school van Costantini’s kinderen werd al snel besloten een Facebook-actie op te starten. “Mensen konden zich aanmelden, of er konden gezinnen genomineerd worden. Het liep storm. Mijn hele woonkamer ligt nu vol speelgoed om weg te geven.”
De Pieten waren graag bereid om de vergaarde cadeaus af te leveren. Maar hoe wordt daarin een keuze gemaakt? Constantini: “Dat ligt natuurlijk gevoelig. Niemand wil er graag voor uitkomen dat er van een minimum moet worden rondgekomen. Ook zou het kunnen dat mensen er misbruik van maken. Ik kan er niet te veel over zeggen, maar we hebben iemand die dat goed in beeld heeft. Het kwam echt bij de juiste gezinnen terecht.”
Het is de eerste keer dat de Almeerse een dergelijke actie opzet. “Het blijkt aan te slaan, dus ik ga het volgend jaar zeker weer doen. Misschien zelfs al met Kerstmis.”
Mensen die cadeaus willen aanleveren kunnen een kijkje nemen op Facebookpagina ‘Inzamelactie Sinterklaas en Kerst’. Daar zijn er meer van. Het is de pagina met springende kinderen en als inzet een kerstman op een scooter.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto