Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Sinterklaas komt op vloot aan in Havenkom

Algemeen

ALMERE – Sinterklaas zet zaterdag 14 november voet aan wal in Almere. Om 12.00 uur vaart Sinterklaas met al zijn Pieten op een vloot van botters en een aak de Havenkom van Almere Haven binnen. Daar ontvangt Sint de sleutel van de stad uit handen van de nieuwe burgemeester van Almere, Franc Weerwind.


’s Middags vertrekt Sinterklaas naar het centrum van Almere voor een vrolijke Sintparade van het Stationsplein naar het Forum.
Zaterdag 14 november vanaf 11.00 uur verandert de Havenkom van Almere Haven in een Pietendorp met Veegpieten, Pepernootpieten, Pakjespieten en een fanfare. Bij zijn aankomst neemt Sint de tijd om tekeningen van kinderen in ontvangst te nemen en zoveel mogelijk kinderen een handje te geven. Het programma in Haven is rond 12.45 uur afgelopen.
Vanaf 14.00 uur is het al gezellig op het Stationsplein en het Forum. Ouders en kinderen kunnen Sinterklaasliedjes meezingen met het Pietenorkest, Pieten delen pepernoten uit en het Sinterklaassurprisespel wordt gespeeld. Om 15.00 uur komt Sinterklaas aan op het Stationsplein voor een Sinterklaasparade via de Stationsstraat en de Stadhuisplein naar De Diagonaal en het Forum. De stoet wordt gevormd door een 16-man sterke Pietenband en een 3-koppig blaasorkest, een busje met draaiorgel, kinderen van Dansstudio Yvette en Sam de brandweerman van PIT. Daarnaast rijden er Segwaypieten, cupcake-meisjes en het treintje van Citymall op gezellige Sinterklaasmuziek. Al met al een vrolijke, bonte stoet die na ongeveer 45 minuten aankomt op het Forum. Daar wordt Sinterklaas welkom geheten door wethouder Mark Pol. Het programma eindigt rond 16.15 uur.
Kijk voor het actuele programma en alle overige Sinterklaasactiviteiten in de stad op www.sinterklaasinalmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto