Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nieuwe burgemeester opent BuurT-Thuis Akwaaba

Algemeen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Burgemeester Franc Weerwind opende zondag 27 september, tijdens een open dag, BuurT-Thuis Akwaaba aan de Marathonlaan 11. Buurtcentrum Akwaaba faciliteert aan asielzoekers van het naastgelegen asielzoekerscentrum.


Met de komst van de vele vooral Syrische vluchtelingen heeft het centrum het enorm druk. Akwaaba is een initiatief van Stichting Inspiratie Inc. Deze stichting bouwt aan een actieve en creatieve samenleving met mensen van alle culturen, leeftijden en kwetsbaarheden, begeleid door betrokken kunstenaars en andere professionals. Mede-oprichtster Sandra Manintveld: “We krijgen nu zo’n vijftig tot tachtig mensen per dag in het buurthuis, die meedoen aan activiteiten als taallessen, muziek maken, koken, in de tuin werken. Ook fungeert het als ontmoetingsplek voor Almeerders met de vluchtelingen. In plaats van in het asielzoekerscentrum met twintig mensen op één kamer te zitten, kunnen ze hier iets doen. Het zijn allemaal mensen met talenten en dromen, die hun leven weer op willen bouwen. Hier kunnen ze daar aan werken.”

Versneld opvang voor vluchtelingen

Wethouder Froukje de Jonge zei vorige week donderdag, tijdens een debat over extra tijdelijke opvang voor asielzoekers, dat de gemeente gaat kijken naar het versneld aanleggen van plekken voor 480 asielzoekers. Dat moet naast het huidige asielzoekerscentrum komen. De 480 plekken maken deel uit van de 600 extra plekken waarover in december vorig jaar al besloten is.
De raad heeft na het debat besloten een onderzoek in te stellen naar de opties voor tijdelijke extra opvang.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto