Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Jörgen Raymann ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Algemeen

STAD CENTRUM – In de Stadschouwburg verraste burgemeester Annemarie Jorritsma vorige week vrijdag twaalf Almeerders tijdens de jaarlijkse lintjesregen. De Almeerders ontvingen een Koninklijke Onderscheiding omdat zij zich buitengewoon voor de samenleving hebben ingezet. Bekende Almeerder Jörgen Raymann was één van hen.


Raymann werd benoemd tot tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij zich al jarenlang op belangeloze en inspirerende wijze inzet voor de samenleving. Zo zet hij zich wereldwijd in voor jongeren. Met zijn eigen foundation, Poor Infant Equality Trust-fund, ondersteunt Raymann kinderen met een bepaalde wens op cultureel en/of educatief gebied. De volksmuziekschool Suriname heeft dankzij dit fonds, na jaren, weer haar deuren kunnen openen. Verder gaan de opbrengsten van al zijn shows in Suriname al dertien jaar lang naar verschillende kindertehuizen in Suriname.
Al tien jaar zet Raymann zich in om het gedachtegoed van Unicef uit te dragen en daarvoor steun te vragen. Met het project ‘Verder leren dan je neus lang is’ motiveert hij jongeren hun diploma te halen en een succes van hun leven te maken. Daarnaast is hij ambassadeur voor meerdere goede doelen, maar ook voor Almere. “Je hebt hart voor de stad en dat draag je uit”, aldus Jorritsma.
Naast Raymann ontvingen mevrouw van Schie-Koster, de heer Bouwe, de heer Hopman, Mevrouw van Schieveen-Bik, de heer Van Bree, de heer Stähli, mevrouw Esajas, de heer van Dam, mevrouw van Gils-Van der Sluis, meneer Scheepstra, Klaas Jongejan en Michelle Rutte een Koninklijke Onderscheiding.
Het was voor Jorritsma de laatste keer dat zij als burgemeester de Koninklijke Onderscheidingen uitreikte. “In mijn Almeerse carrière heb ik, tijdens de lintjesregen van 2004 tot en met 2015, 132 Almeerders tot Lid benoemd, 47 tot Ridder en een tot Officier. In totaal 180 Almeerders die zich buitengewoon voor onze samenleving hebben ingezet!”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto