Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Vuurwerk in woning gegooid: man gewond

Algemeen

DANSWIJK – Op Oudejaarsavond is er vuurwerk naar binnen gegooid bij een woning aan de Polkastraat in Danswijk. Een buurman van de bewoners, die een hond uit de woning haalde, raakte gewond.


De bewoners ontdekten de brand toen zij om 22.50 uur thuis kwamen. Door het vuurwerk stond de gehele woning vol met rook. De bewoners sloegen alarm bij de buurman. Die haalde de hond, die nog in de woning was, uit het huis. De man en de hond werden vervolgens door omwonenden opgevangen. De brandweer kwam ter plaatse om de woning te controleren. Door het openzetten van de ramen en het gebruik van een overdrukventilator werd de rook uit de woning verdreven.
Een ambulance kwam met spoed ter plaatse om de man te verzorgen vanwege rookinhalatie. Hij is later ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is er sprake van brandstichting en daarom is er direct een (buurt)onderzoek gestart. De politie heeft met al met meerdere getuigen gesproken. De recherche is nog op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord, en nog niet met de politie hebben gesproken. Getuigen kunnen contact opnemen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto