Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Historische periodetitel voor Almere City FC

Algemeen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – De voetballers van Almere City FC hebben vrijdagavond historie geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis van de Betaald Voetbalclub werd een prijs veroverd: een periodetitel in de Jupiler League.


Door de periodetitel mogen de Almeerders aan het eind van het seizoen meedoen aan de nacompetitie. Daarin strijden de periodekampioenen van de Jupiler League tegen de eredvisieclubs die op ‘degradatieplaatsen’ zijn geëindigd. Promotie naar de eredivisie is dit seizoen dus mogelijk, al is het de vraag of Almere City FC daar organisatorisch wel klaar voor is.
Maar daar maalde niemand vrijdagavond om. De Almeerders moesten de uitwedstrijd tegen Jong PSV winnen om verzekerd te zijn van de titel. Bij elke andere score zou ook Roda JC nog kans maken op de titel. Veel Almeerders zullen vrijdagavond daarom met spanning het scoreverloop hebben gevolgd via teletekst, televisie of telefoon.
Zij zagen dat aanvaller Norair Mamedov in de 66e minuut de Almeerders op voorsprong zette. Op dat moment stond Roda JC tegen NEC al met 1-0 achter en kon de Champagne eigenlijk al koud gezet worden. In beide wedstrijden werd niet meer gescoord. Formeel is NEC daarmee (op doelsaldo) periodekampioen, maar omdat de Nijmegenaren dit seizoen al een periodetitel veroverd hebben, gaat de titel naar Almere.
Het winnen van de ‘Bronzen Stier’ maakte veel emoties los in het Almeerse kamp. Na tien jaar Betaald Voetbal was het dan eindelijk gelukt een titel binnen te halen. Vijf bussen vol Almeerse supporters waren getuige van de historische gebeurtenis in Eindhoven. En eenmaal teruggekeerd in Almere werd de spelersbus met vuurwerk onthaald door Almeerse voetbalfans. De titel levert de Almeerse club ook nog eens een prijzengeld van 75.000 euro op.
Het was de negende keer op rij dat het team van Fred Grim ongeslagen bleef. Die imposante serie is dus niet alleen goed voor een periodetitel, Almere City FC is ook opgeklommen naar de zesde plaats in de Jupiler League.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto