Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Sinterklaas is aangekomen

Algemeen

HAVEN CENTRUM - Natuurlijk liet Sinterklaas even op zich wachten bij zijn aankomst in de havenkom afgelopen zaterdag. Maar hij moest zich dan ook langs heel wat hindernissen begeven voordat hij voet aan wal zette voor een rondje handjes schudden aan de kade en vervolgens een parade in Almere Stad.


Voordat Sinterklaas in een witte Lemster Aak de havenkom binnenvoer, belde hij nog even met de organisatie. “Staan de kinderen al te wachten? Ik kom er aan hoor, ben er zo!” Na nog een paar liedjes zingen zette hij dan toch echt voet op Almeerse bodem. Voorafgaand aan de komst van de Sint was de havenkom al vol met Pieten, zowel zwarte als witte maar ook Pieten met roetvegen. Om ervoor te zorgen dat de intocht goed verliep stond er een bataljon inspectiepieten en schoonmaakpieten in de havenkom. Bij aankomst werd Sinterklaas opgewacht door burgemeester Annemarie Jorritsma die hem hartelijk welkom heette en de sleutel van de stad overhandigde.
In Almere Stad kwam Sinterklaas aan op het Stationsplein, waarna hij in een speciale Sinterklaaswagen door het winkelcentrum ging. Op het Forum stond hem een plein vol ouders en kinderen te wachten en een muzikaal podiumprogramma met muziek- en dansoptredens.
Zaterdag 22 november brengt Sinterklaas een bezoek aan het winkelcentrum van Almere Buiten. Om 12.00 uur wordt hij verwelkomd op het NS-station Almere Buiten door de voorzitter van de winkeliersvereniging en FietsPieten, ClownPieten en Brassband Almere, waarna hij een rondje maakt door het centrum. Hij bezoekt DoeMere, Buitenmere en natuurlijk zijn ‘slaapkamer’ op het Globeplein. Tot en met 4 december is daar speciaal voor Sinterklaas een ‘slaapkamer van de Sint’ ingericht. Er is een pakjeskamer met inpakservice, kamer voor de gedichtenpiet, stal van Amerigo en een ‘eerste-hulp-bij-surprise’-kamer. Iedere zaterdag, woensdag en tijdens koopzondagen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto