Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Sinterklaas komt per botter aan in havenkom

Algemeen

HAVEN CENTRUM – Zaterdag 15 november komt Sinterklaas naar Almere en hij heeft gevraagd of Corrosia weer zijn aankomst en verblijf in Almere wil organiseren. De planningpiet heeft laten weten dat Sinterklaas rond 12.00 uur in de havenkom aan zal meren met een heuse vloot, vol cadeaus voor alle lieve Almeerse kinderen.


Sinterklaas stapt buiten de haven over op een Lemster Aak en alle pieten helpen om de pakjes over te laden op een aantal botters. De stoomboot is dit jaar namelijk zo volgestouwd met pakjes dat die anders vastloopt in de havenkom.
Zoals elk jaar zullen de kinderen, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms, tantes en vrienden waarschijnlijk al vroeg arriveren in de havenkom om de beste plekjes te bemachtigen. De eerste Almeerse kinderen worden al vanaf 11.00 uur verwacht. Om ervoor te zorgen dat de intocht goed verloopt stuurt Sinterklaas een bataljon inspectiepieten en schoonmaakpieten vooruit om te zorgen dat alles klaar staat voor zijn aankomst.
Zenuwachtige pieten, repeterende pieten, inspecterende pieten, discussiërende pieten, pieten die zich als verkeersregelaars gedragen, trekken en duwen, liedjes instuderen, de straat aanvegen; verzin het maar! Zoals we gewend zijn zal al deze bedrijvigheid vast niet leiden tot een overzichtelijk, geordend geheel, maar wie weet hoe het dit jaar verloopt.

Almeerse talenten

Op speciaal verzoek van de Goedheiligman worden artistieke toptalenten uit Almere uitgenodigd. Vanaf 11.00 uur lopen zij warm, zingen ze in en treffen ze de laatste voorbereidingen voor hét optreden voor Sinterklaas. Ook de ganzen van de Ganzenfanfare zullen vol zenuwen een repetitieronde waggelen om vervolgens hun eervolle taak te vervullen om in strak gelid voor Sinterklaas en burgemeester Annemarie Jorritsma uit te waggelen.
Sinterklaas wordt opgevangen door burgemeester Jorritsma om daarna zoveel mogelijk kinderen te begroeten en de uitgekozen toptalenten te bewonderen. Vervolgens vertrekt Sint richting Almere Stad waar nog meer kinderen op zijn komst wachten.
Programma

11.00 uur start voorprogramma met o.a. de Ganzenfanfare en Almeerse toptalenten
12.00 uur verwachte aankomst Sinterklaas en pieten in de haven
13.00 uur verwachte eindtijd intocht.
Kijk voor meer informatie op www.sinterklaasinalmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto