Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Werkgelegenheid in Almere in 2014 minder afgenomen

Algemeen

ALMERE - 867 banen minder: dat is een afname van 1,1 procent van de totale werkgelegenheid in Almere in de periode 1 april 2013 tot 1 april 2014. Deze ontwikkeling komt overeen met de landelijke en provinciale trend. Vorig jaar bedroeg de afname in Almere nog 3,5 procent.


Wethouder Mark Pol van Financiën en Economische Ontwikkeling: “Het zijn economisch grillige tijden, waardoor deze cijfers geen verassing voor mij zijn. Desondanks ben ik teleurgesteld. Tegelijkertijd geven deze cijfers mij extra motivatie om onze ingezette koers voort te zetten: het verder optimaliseren van het vestigingsklimaat van Almere voor ondernemers. Want ook al scheppen we als overheid geen banen, we doen er wel alles aan om het voor bedrijven zo aantrekkelijk en makkelijk mogelijk te maken verder te kunnen groeien en zich hier te vestigen.”

Krimpende publieke sector

Dinsdag 28 oktober maakte Provincie Flevoland de werkgelegenheidscijfers van de totale provincie bekend. Uit dit onderzoek blijkt dat Almere op 1 april 2014 in totaal 76.765 banen telt, waarvan 62.087 fulltime banen (vanaf 12 uur per week). De grootste afname vindt plaats in de krimpende publieke sector. Het aantal parttimebanen neemt meer af, met 508 banen dan het aantal fulltimebanen, met 359 banen. Het aantal voltijdbanen bij bestaande vestigingen in Almere stijgt zelfs. De toename in arbeidsplaatsen is vooral terug te zien in de sectoren informatie en communicatie (687 banen) en horeca (222 banen).
Wethouder Pol benadrukt dat de gemeente met kracht het ingezette tweesporenbeleid voortzet van Excellent Gastheerschap en de clusteraanpak. “Almere is een economisch vitale stad met een uitstekende uitgangspositie. Onze stad telt 16.000 bedrijven. We zijn een grote MKB-stad en ZZP-koploper in Nederland. Diversiteit waar ik trots op ben. Het is daarom belangrijk dat bestaande bedrijven zich verder kunnen ontwikkelen en groeien. Daarnaast zetten we in op nieuwe vestigingen en initiatieven in onze stad. Hier werken we dagelijks aan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto