Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Sinterklaas komt aan in Almere

Algemeen

ALMERE - Van dichtbij zien hoe Sinterklaas in Almere aanmeert? Mis dan de intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november niet. Rond 12.00 uur arriveert Sinterklaas met wel honderd Pieten in de Havenkom van Almere Haven. Daar worden zij verwelkomd door burgemeester Annemarie Jorritsma. ’s Middags gaat Sinterklaas naar Almere Centrum.


De eerste Pieten arriveren al vroeg in de havenkom. Ook treedt de band Bongomatik op. Vanaf 11.00 uur worden alle Almeerse kinderen met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s in de havenkom verwacht. Dit jaar laat Sinterklaas zijn stoomboot buiten de havenkom achter en stapt hij over op een heuse Lemster aak. Alle Pieten en heel veel pakjes worden overgeladen op botters waardoor Sinterklaas met een echte vloot aankomt.
Sinterklaas wordt rond 12.00 uur verwelkomd door burgemeester Jorritsma. Daarna loopt Sinterklaas door de havenkom om zoveel mogelijk kinderhanden te schudden en tekeningen in ontvangst te nemen. Vervolgens vertrekt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten naar het centrum van Almere. Op de Markt kunnen alle kinderen zich, van 12.00 tot 17.00 uur, heerlijk uitleven op het ‘Sinte-Pretplein’ met schommels, een draaimolen, een pietenstormbaan, leuke spelletjes, gratis poffertjes en warme chocolademelk.

Stationsplein

Het programma op het Stationsplein begint vanaf 13.00 uur. Het Zwarte Pietenorkest brengt het publiek alvast in de feestelijke Sinterklaassfeer met bekende Sinterklaasliedjes.
Op het Forum begint het feest vanaf 14.00 uur. De Almeerse presentator en wereldkampioen beatboxen Jonathan Baij brengt het publiek in de stemming. Tussendoor zijn er dansdemonstraties van de Almeerse dansscholen ‘Moves’ en ‘Dance Delicious’. Ook zijn er klimpieten die vanaf het dak van Utopolis naar beneden komen en spannende toeren uithalen.
Om 15.00 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten aan op het Stationsplein. Daar vormen zij een grote stoet met Pieten, die onderweg strooigoed uitdelen. Ook de fanfare en een mini-orkest lopen mee. De stoet gaat via de Stationsstraat, het Stadhuisplein en de Diagonaal naar het Forum. Daar wordt Sinterklaas om 16.00 uur verwacht en getrakteerd op optredens van Almeerse talenten.
Meer informatie: www.sinterklaasinalmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto