Afbeelding
Almere DEZE WEEK

81-jarige motiveert de Stripheldenbuurt

Algemeen

STRIPHELDENBUURT – Al 81 jaar is Joop Beukenkamp, maar zo fit als een hoentje. Voor zijn buren, die wonen in de woningen boven gezondheidscentrum Zephyr, organiseert hij om de twee weken wandeltochten met rolstoelers, scootmobielen en wandelaars, speelt jeu de boules met ze op de baan langs de Evenaar en bemoeit zich met de groencommissie. “Hij is er fit genoeg voor en brengt graag mensen bij elkaar”, zegt John Beukenkamp.


De omschrijving van de omgeving die zoon Beukenkamp maakt van het gebouw en de omgeving is treffend: het lijkt wel een vakantieoord. Prachtig gevulde bloembakken pronken je tegemoet, een veldje met zelfverbouwde groenten ligt er mooi bij in de tuin van woonzorgcentrum Zephyr en bij lekker weer doen de bewoners graag een hapje en een drankje samen in de binnentuin of op hun terras met parasol.
Voor de 81-jarige Joop is het heel normaal om zo veel te doen voor je omgeving. “Ik hou de galerij schoon en één keer per week ruim ik het afval op dat voor de ingang van het gezondheidscentrum ligt. Als er iets niet goed is bel ik meteen de woningbouw, zoals laatst, waren er van een aantal brievenbussen de naamplaatjes weg. Niemand anders gaat daar achteraan. En het is goed om de sociale contacten goed te hebben. Zo houden mijn vrouw Dinie en ik de buurvrouw in de gaten, die is een beetje dement aan het worden.”
Beukenkamp zou graag met wat bewoners een tochtje maken door de Oostvaardersplassen. “Maar omdat we dan vaak met acht scootmobielers en drie rolstoelers zijn, heb ik gevraagd of ze ons met een elektrokar kunnen ophalen. Dat kan wel, maar we moeten dan ook nog wat geld bij elkaar krijgen. Voor veel ouderen is de 17 euro dat de rondleiding kost, te veel.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto