Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Waterkoningin Mami Wata naar Midzomerfeest

Algemeen

STEDENWIJK – Voor het Midzomerfeest 2013 is iedereen weer van harte welkom op zaterdag 22 juni op het Fantasiestrand (bij waterskibaan Lido) aan het Weerwater. Wethouder Rene Peeters opent om 14.00 uur, direct gevolgd door de speciale gast Mami Wata, de mooie en imposante, geliefde en gevreesde waterkoningin/zeemeermin.


De hele middag is er vervolgens theater, Zuid-Amerikaanse dans, verhalenvertellers, workshops, sportactiviteiten, een modeshow, een flash-act en meer voor zowel kinderen als volwassenen. Om 16.00 uur begint de gezamenlijke picknick (met barbecue) en vanaf 18.00 uur is er muziek en een open podium.

Iedereen draagt een steentje bij

Het Midzomerfeest is er voor en door iedereen. Dus ook spontane activiteiten zijn welkom: neem je muziekinstrument of andere talenten mee, zoek een plekje op het strand, vraag de dagvoorzitter om een aankondiging en doe het samen.
Dat geldt ook voor de picknick: neem je eigen ingrediënten mee, lever ze (ruim voor 16.00 uur) in bij de keukenvrijwilligers en geniet van een spontaan, Almeers picknickbuffet. Als je niet in het zand wilt zitten, neem je ook je eigen handdoek of stoeltje mee. Op die manier kan de toegang voor iedereen gratis blijven.
Mami Wata is kindertheater door de kinderen van de Vrolijkheid, verhalenvertelster Katja Urban, choreografe/dansdocente Lenneke Bisschop en steltenloopster Tigressa, aangekleed door de naaivrijwilligers van de Vrolijkheid onder leiding van Bertina Slettenhaar. Het verhaal gaat over kleine Afiba, die haar papa (visser) wil terugvragen aan Mami Wata. Zal dat lukken?
Organisatie

Het succesvolle Midzomerfeest vorig jaar vroeg om herhaling. En dus bouwt de organisatie aan een traditie. Het team van initiatiefnemers (particuliere vrijwilligers) heeft weer veel handen op elkaar gekregen van verschillende, veelal Almeerse organisaties en vrijwilligers, zoals Kwintes, Voedselloket Almere, de Vrolijkheid, Multibizz Nederland, Campus4Talent, Haddock Watersport, SHE vrouwencentrum, De Schoor en tal van anderen. Het wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors, waaronder de gemeente Almere, ikbengeweldig.nl, Tractio en Ujala radio.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto