Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kinderen treden op tijdens Kids Open Podium

Algemeen

EILANDENBUURT – Een eenwieler-act, tweestemmige zang en een groep van twintig kinderen die een dansact opvoeren. Het publiek kon, tijdens het Kids Open Podium Almere afgelopen vrijdag op brede school de Archipel, anderhalf uur lang genieten van jonge Almeerse talenten.


Het Open Podium Almere (OPA), bekend van de maandelijkse open podia avonden voor volwassenen in de Kleine Zaal van Schouwburg Almere, werkt sinds kort nauw samen met De Archipel. Daarmee is Almere naast het reguliere en het Jongeren Open Podium Almere vanaf nu ook een kinder open podium rijker voor talentjes tussen 4 en 12 jaar oud.
Met de gedeelde slogan ‘talent ontwikkel je samen’ bieden de Archipel en OPA hiermee een open podium voor jong talent in de wijk. “We willen hiermee kinderen bereiken die normaal gesproken de weg naar het podium niet snel weten te vinden”, vertelt Nick Teunissen van Stichting Open Podium Almere. “Dat kan gaan om kinderen uit éénoudergezinnen of mensen met een kleine beurs die niet de mogelijkheid hebben om met het theater in contact te komen. Zij krijgen op een laagdrempelige manier de kans om toch uiting te kunnen geven aan hun creativiteit, door op te treden voor een groot publiek. We hopen ook dat ze doorstromen naar het Jeugd Open Podium en uiteindelijke het open podium voor volwassenen.”
Teunissen wil het Kids Open Podium ook op andere scholen gaan organiseren. “We zijn al in gesprek met de Europaschool in Poort. Maar we staan er ook voor open om het open podium op andere scholen te organiseren.”
Meer informatie is te vinden op: www.openpodiumalmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto