Afbeelding
Almere DEZE WEEK

“Je hebt geen tijd om goed te kijken als je erlangs rijdt”. Verwarring rond Informatiepanelen stadscentrum

Algemeen

STAD CENTRUM – De nieuwe informatiepanelen bij de aanvoerwegen naar het stadscentrum worden door veel Almeerders niet begrepen. Deze panelen tonen de beschikbaarheid van parkeergarages en verkeersinformatie. Automobilisten vinden het lastig om in korte tijd de informatie op de borden tot zich te nemen. Daarbij weten ze niet welk nummer bij welke garage hoort.


De panelen staan op zes locaties rond het stadscentrum, langs de Veluwedreef, Cinemadreef, Vrijheidsdreef, Randstaddreef, Markerdreef en Waddendreef. De panelen kunnen, behalve parkeerinformatie, ook gebruikt worden om wegwerkzaamheden, calamiteiten of evenementen aan te kondigen.
Anneke van Teeseling vindt de informatiepanelen maar zonde van het geld. “De borden zijn niet te begrijpen voor mensen buiten Almere en zelfs niet voor mensen die Almere kennen. Je hebt ook geen tijd om goed te kijken als je er langs rijdt.” Inge van Vliet deelt deze mening. “Je rijdt er te hard langs om het bord goed te kunnen begrijpen, want: welke garage is nou wáár? Je moet eigenlijk je auto langs de kant zetten om het bord beter te kunnen bestuderen, maar dat kan natuurlijk niet.”
Ook mensen die niet in Almere wonen vinden de borden niet duidelijk. “Ik kwam de zaterdag voor Kerst vanuit Huizen aanrijden en zag allemaal rode strepen op het bord”, zegt Ellen Berg. “Toen wist ik dat ik beter niet in centrum kon parkeren en heb ik mijn auto maar in de Filmwijk gezet.”
Ron Gal snapt de borden ook niet. “Ik vind ze eigenlijk overbodig. Het zal wel weer een hoop geld gekost hebben.” Die mening is Alexander van der Griendt niet toegedaan. “Ik vind de borden handig. Zo weet ik dat het ergens vaststaat, voordat ik zelf onderdeel ben van de betreffende verkeersopstopping.”
Volgens woordvoerder Peter Spek zijn bij de gemeente geen klachten over de informatiepanelen binnengekomen. “We hebben uitgebreid over de borden geïnformeerd in de ‘Stadshuis-aan-huis’ en op onze website. Dit zijn dezelfde borden die ook in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht worden gebruikt. Als je richting het centrum rijdt kun je op het bord zien of je beter linksom of rechtsom naar het centrum kunt rijden. Als je verder doorrijdt kom je per parkeergarage een bord tegen die aangeeft hoeveel parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn of dat de garage vol is.”
Spek kon de redactie van deze krant niet vertellen wat de informatiepanelen hebben gekost. “Het verkeerssysteem is mede mogelijk gemaakt met subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling omdat zij van mening is dat het systeem een impuls geeft aan de bereikbaarheid en de uitstraling van het stadscentrum.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto