Almeerse opleidingenmarkt op de Meergronden

Algemeen

HAVEN CENTRUM – Op openbare scholengemeenschap de Meergronden wordt op donderdag 13 december van 18.30 tot 21.00 uur voor de achttiende keer een voorlichtingsmarkt gehouden over opleidingen in het HBO en WO in Almere.


De opleidingenmarkt is bedoeld voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs van klas 3 havo of vwo en hoger, die bezig zijn met een keuze voor hun profiel en/of hun vervolgopleiding. Gezien het brede aanbod van opleidingen is het ook voor de ouders een goede gelegenheid om zich samen met hun zoon of dochter te oriënteren op een mogelijke vervolgstudie en de daarmee samenhangende profielkeuze. De opleidingenmarkt is een gezamenlijk project van alle scholen voor voortgezet onderwijs in Almere. Elk jaar wisselt de markt van locatie.
Vanaf 19.00 uur geven docenten en studenten van het hoger beroeps onderwijs (HBO) en universiteiten (WO) in drie voorlichtingsronden van elk 40 minuten, informatie over zo’n 90 verschillende studies. In de aula staan stands met algemene informatie van verschillende instellingen voor hoger onderwijs, enkele MBO-opleidingen en uitwisselingsprogramma’s en studiebegeleiding.
Voor de avond krijgen de leerlingen uit de bovenbouw HV op hun eigen school een boekje met uitgebreide informatie. Dit boekje is tevens het toegangsbewijs voor de opleidingenmarkt.
OSG de Meergronden is te vinden aan de Marktgracht 65.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto