Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Voorproefje op middelbare school

Algemeen

DANSWIJK – Met verschillende lokalen, een bel na elk lesuur, elke leerling een eigen rooster en bonnen voor een ‘10-uurtje’ in de kantine konden de achtste groepers van katholieke basisschool De Pirouette vorige week dinsdag even proeven aan het leven als middelbare scholier, dat na de zomervakantie begint.


De Pirouette kreeg hulp van een docent en vijf leerlingen van Pro Almere, de school voor praktijkonderwijs, maar ook van ouders, ooms en tantes en opa’s en oma’s van de kinderen bij het invullen van de lessen. Van de leerlingen van Pro Almere kregen de achtste groepers een les beeldende vorming, er werd een biologieles gegeven, visagie, Chinese rekenkunst, scheikunde, maatschappijleer en Engels.
Intern begeleider bij De Pirouette Hester van der Heijden: “Voor de kinderen waarvan je verwacht dat de middelbare school lastig wordt, dat ze geen vaste klas meer hebben of niet meer allemaal dezelfde lessen, was dit een goede oefening. Die kinderen liepen ook met hun rooster in hun hand driftig te zoeken naar het juiste leslokaal, precies wat je op de middelbare school ook te wachten staat. Natuurlijk begeleidden we die kinderen wel naar het juiste lokaal.”
Daarnaast was de samenwerking ook goed voor de leerlingen van Pro Almere. “Die studenten leren verantwoordelijkheid hebben en wat je moet kunnen om te werken op een basisschool. Maar ook na te denken over veiligheid in een klas en dat je de leerlingen aan moet kijken. Hopelijk maken we zo ook het vak als onderwijsassistent een beetje aantrekkelijk voor ze.”

Puistenrally

In de middag konden de kinderen een circuit volgen met onderdelen als spijkerbroek hang(jongeren), een puistenrally op skelters, smoezen bedenken, boeken kaften, graffiti en rugzak dragen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto