Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Expositie Jan Schilder in Casa Casla

Algemeen

STAD CENTRUM - Grafisch ontwerper en cartograaf Jan Schilder is vanaf de begintijd bij de inrichting van de polder betrokken. Schilder exposeert zijn werk bij architectuurcentrum Casla in Almere. Op deze manier besteedt Casla aandacht aan het 25-jarig jubileum van de provincie Flevoland. De expositie is vanaf woensdag 2 november te bezichtigen.


Jan Schilder was eerst werkzaam bij de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders. Nu is hij dat al jaren bij de provincie Flevoland. Het vrije en sprankelende werk van deze vormgever van Flevoland is gebaseerd en geïnspireerd op het (stedelijk) landschap en de opbouw van Flevoland.
Nieuwsgierigheid en toeval hebben Jan Schilder tot cartograaf gemaakt. Als medewerker bij de afdeling Landmeetkundig Werk van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders heeft hij meegewerkt aan de inrichting van de provincie Flevoland. Voor de inrichting van de nieuwe polders tekende hij kaarten waarmee de plannen op een begrijpelijke manier inzichtelijk werden gemaakt. Tot 1970 handmatig, daarna per computer.
De pioniersgeest van de poldercartografie bleef niet onopgemerkt en haar vernieuwende stijl van kaarten maken staat nu wereldwijd bekend als Flevocartografie. Tot drie keer bekroond in 1989, 1997 en 2000 met de Nederlandse Cartografieprijs.
Architectuurcentrum Casla is in 1996 opgericht op initiatief van de gemeente Almere. De afkorting Casla staat voor Centrum voor Architectuur, Stedenbouw en Landschap van Almere. Casa Casla, Weerwaterplein 3, is voor publiek geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de website www.casla.nl
De tentoonstelling is te bezichtigen van 2 november tot 10 december 2011.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto