Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Playground Clarence Seedorfplein bestaat vier jaarLancering buurtclub en fitnessplein

Algemeen

STEDENWIJK – De Playground op het Clarence Seedorfplein bestaat maandag 19 september vier jaar. Ter gelegenheid van dit feest opent wethouder René Peeters een splinternieuw fitnessplein. Ook de buurtclub Stedenwijk krijgt die dag gestalte.


“Leerlingen van Echnaton en de buurtbewoners ontdekken hier al vier jaar hun talenten”, zegt initiatiefnemer René Maertens. “Met de toevoeging van de buurtclub komen er vele nieuwe activiteiten bij op het gebied van sport, voeding, diensten, cultuur en leefstijl.” Het Clarence Seedorfplein is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere en het Oranjefonds.

Onderlinge samenhang
Buurtclub Stedenwijk is een nieuwe leerafdeling van leerlingen van Echnaton, studenten van ROC Flevoland en de Hogeschool van Amsterdam. Zij organiseren samen met professionals de activiteiten. “Met de Playground betrekken we de buurt op een actieve manier. Met al deze activiteiten hopen we Stedenwijk de gezondste wijk van Nederland te maken”, vervolgt Maertens. “Dat vind je ook terug in het programma op maandag 19 september. In de ochtend doen we dat met sportactiviteiten voor het Samenspel en in de middag zijn er sportactiviteiten voor basisschool De Delta en voor de gehele buurt. Met elkaar actief bezig zijn en de onderlinge samenhang van de wijk versterken: daar draait het allemaal om.”
Programma:
10.00 uur:    Sportactiviteiten voor het Samenspel
11.15 uur:   Inloop voor genodigden
11.30 uur:   Openingswoord door de rectrix van Echnaton, mevrouw Jannie Bakker
11.35 uur:   Lancering van de buurtclub door wethouder René Peeters en Yassin
11.40 uur:    Rob Boogmans, ontwikkelaar van Yalp, spreekt over het succes van outdoorfitness
11.45 uur:    Onthulling fitnessplein door wethouder René Peeters en rectrix Jannie Bakker
12.00 uur:    Einde officiële gedeelte
12.30 uur:   Sportactiviteiten voor basisschool De Delta
15.30 uur:    Sport en spel voor de buurt

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto