Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerder schrijft depressie weg

Algemeen

MUZIEKWIJK - Almeerder Carol Limonard (58) heeft zich naar eigen zeggen uit zijn depressies geschreven. “Mijn laatste boek is een verademing. Ik schrijf over mindfulness, over wat het inhoudt. Het is echt bedoeld voor sceptici en nieuwsgierigen.”


De Almeerder uit Muziekwijk weet wat het betekent om depressief door het leven te gaan. “Depressie scoort hoog op de lijst volksziekten in Nederland. Als ervaringsdeskundige hoop ik voor mijzelf de oplossing te hebben gevonden in mediteren, mindfulness.” Limonard beweert overigens niet dat het voor iedereen werkt. “Ik dacht eerst ook dat het ontzettend zweverig was. Maar mediteren is niet wat je denkt… Toen ik ermee aan de slag ging en een cursus volgde, bleek het juist heel praktisch te zijn. Doordat ik de technieken ervan elke dag toepas in mijn leven, verandert er iets in positieve zin in mijn dagelijkse patroon. Ik pieker misschien minder. Mindfulness werkt voor mij want ik ben al een jaar niet meer depressief.”
Limonard hoopt dan ook dat zijn boek dat tot gratis is te downloaden, anderen aanzet om het uit te proberen. “Het telt maar zestig pagina’s. En het is niet hoogdravend zoals andere zelfhulpboeken, die vaak gouden bergen beloven. Wat ik geschreven heb, is een nuchtere introductie.”
Volgens de Almeerder is zijn boek een “prettig lezende mix van uitleg, humor, anekdote, interview, oefening en persoonlijke ervaring. En de drie praktische links naar internet maken de zeven miljoen andere linkjes over mindfulness voorlopig overbodig.”
Voor meer informatie: www.depressiefik.nl en kijk bij het kopje mindfulness.

Over de auteur

Carol Limonard (1953) schreef over zijn depressie het boek ‘Mooi bly’ en het beeldverhaal ‘Depressief! Ik?’ Voor de Cliëntenbond/Pandora, die/dat zich inzet voor iedereen met psychische problemen, geeft hij gastlessen over angst en depressie. Hij is vertaler van beroep en woont met zijn vrouw en zoon in Almere Muziekwijk.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto