Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Mangerie La Place en Ymere uitgeroepen tot Stagebedrijf van het jaar 2010

Algemeen

HAVEN CENTRUM - Tijdens het drukbezochte kerstontbijt van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) in scholengemeenschap De Meergronden in Haven op donderdag 16 december zijn Mangerie La Place aan Citadel en Ymere, beiden uit Almere, uitgeroepen tot Stagebedrijf van het Jaar 2010.


Te midden van ruim honderd ondernemers en vertegenwoordigers uit het onderwijs werd voor de achtste keer deze prijs uitgereikt aan twee winnaars. In de profit-sector werd Mangerie La Place dat aan Citadel is gevestigd in de V&D in het stadshart, uitgeroepen tot winnaar. Woningbouwvereniging Ymere kwam als winnaar in de non-profit sector uit de bus. Beiden ontvingen uit handen van wethouder René Peeters een oorkonde en trofee. Deze trofee is een bronzen beeldje van een vis, en is vervaardigd door Jeroen Bouwmeester van Atelier De Witte Olifant uit Almere Haven.

Praktisch onderwijs

In het juryrapport van Mangerie La Place staat onder andere dat Mangerie La Place heel regelmatig stageplaatsen aanbiedt. Deze zijn met name gericht op leerlingen die het echt van praktisch onderwijs moeten hebben. Een aantal stagiaires zijn afgelopen jaar bij de Mangerie La Place in aansluiting op hun stage in dienst getreden. Daarmee laat Mangerie La Place zien dat zij in toekomstige medewerkers investeert. Daarnaast zoeken de werkbegeleiders van de Mangerie La Place actief ook het contact met de school én met de ouders. De ouders worden uitdrukkelijk uitgenodigd te komen kijken hoe hun kinderen werken bij de Mangerie La Place, zodat ook zij een stimulerende en motiverende invloed kunnen hebben.
In het juryrapport van Ymere staat onder andere dat Ymere een actief beleid ten aanzien van het bieden van stageplaatsen op diverse niveaus voert. Dit past in een actief beleid om kwaliteit (verder) te ontwikkelen, ook voor eigen medewerkers. Daarnaast is er blijk van een goede samenwerking tussen Ymere en de scholingsinstellingen. Evenals bij Mangerie La Place zijn bij Ymere diverse stagiaires medewerker geworden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto